Daniel Maissan

Daniel Maissan deelt zijn kijk op de wereld middels beeld. Een blik die zich kenmerkt door nieuwsgierigheid en een verlangen om ‘erbij’ te zijn. Een manier van werken - of zelfs leven - die hem al meer dan twintig jaar beweegt om de wereld over te reizen. Zelf noemt hij het dwalen: kijken naar wat er op zijn pad komt en onbevooroordeeld waarnemen. Zonder kaders. Hij is betrokken, maar de cameralens creëert ook afstand. Dat maakt hem onderdeel van de situatie, maar ook weer niet. Daardoor kan hij mensen en hun verschillen zien, zonder zich daar een mening over te vormen. Een aanschouwende kracht die hem in staat stelt om de situatie vast te leggen zoals hij die aantreft, zonder censuur of inkleuring. Het pure, naakte beeld. Rauw en echt.

 

 

Maartje Grond

Maartje Grond doorleeft het leven schrijvend. Alles wat ze meemaakt, voelt, denkt, bevraagt en creëert komt tot uiting in geschreven woorden. Ze is van nature erg nieuwsgierig naar wat anderen beweegt, waarom mensen doen wat ze doen en welk verhaal ieder individu bij zich draagt. Met haar afgeronde opleiding Toegepaste Psychologie en een talent voor het stellen van vragen, vindt ze dan ook haar weg in het afnemen van diepte-interviews. Ze geniet ervan om precies de juiste sfeer te creëren én daarbij de juiste vragen te stellen, zodat de geïnterviewde zich opent en zijn of haar verhaal deelt. Daarna ziet ze het als een eervolle uitdaging om alle input te verwerken in een geschreven portret.

 

 

Daniel & Maartje

Samen dekken Daniel en Maartje verleden, heden en toekomst. Beeld en tekst. Man en vrouw. Het gesprek en de aanschouwende kracht. Het zijn juist de verschillen die elkaar zo mooi aanvullen en ‘Wander the World With us’ maken tot wat het is. Maar wat hen écht verbindt is één gedeelde visie.