BLOG

Een doorlopend reisverhaal in woord en beeld van Wander the World With Us. 

Laatste toevoeging:
1 november 2016, Adrenaline vlucht!  

 

VERHALEN

 

De liefde van vader en dochter
Toen ik de eer kreeg om het leven van een vijf jarig meisje vast te leggen dat alleen door haar 61 jarige vader wordt opgevoed, heb ik een dag lang rondgelopen met een brok in mijn keel.

Risico’s als brandstof voor het leven
Met hém schrijf ik het liefdesverhaal uit mijn (on)bewuste dromen. Een verhaal dat zichzelf vertelt, zonder script en wij spelen de hoofdrollen.

 

Vertrouwen als basis voor een date in India
Een diepgeworteld gevoel ‘Wij vinden elkaar wel’, zorg voor de omslag van ‘samen de wereld overreizen’ naar ‘ergens op de wereld daten’.

A girls children's home in Sri Lanka
Makulham is niets meer dan een paar verlaten winkeltjes langs een doorgaande weg. Ik weet zeker dat ik hier moet zijn om 'the Good Shepherd Anna Children’s Home', te bezoeken. 

De liefde is sterker dan de reis
Daniel dwaalt verder en Maartje start een nieuw avontuur in Nederland, want onze liefdesverbinding kan alleen blijven bestaan als we trouw blijven aan onszelf. 

 

Gallery #6
Meewandelen met een second line door de oudste African American buurt van de US zorgt voor prachtige foto's en ontmoetingen met de bewoners van deze wijk in New Orleans.

 

Yellow Bird farm
Onze zelfgebouwde pagoda, midden in de bossen van Murfreesboro op Yellow Bird farm, staat symbool voor vertrouwen. De basis voor alles!

Sultan Isham
In New Orleans, bracht ik een paar uur door met Sultan Isham, een violist, danser en schrijver. Ik kreeg de mogelijkheid om hem te fotograferen, terwijl hij zich thuis - op het dak van zijn woning in de wijk Treme - voorbereidde op  zijn optreden.

 

Other Half Brewing Company
De Other Half Brouwerij specialiseert zich in IPA bieren en brengt elke twee weken vier nieuwe bieren op de markt, met elk een uniek design. Een groot succes! 

Column #6
We komen er tijdens deze reis achter dat we onze serieuze kant hebben overbelicht en onze kinderlijke, speelse kant juist hebben onderbelicht. Tijd om het kind in ons weer te bevrijden!

Dirtcaps
Het gebeurd niet vaak dat je achter de schermen kunt kijken bij artiesten. Maar nog geen week in New York en wij konden met de mannen van Dirtcaps de studio in!

 

Gallery #5
Dwalend door de straten in NY kom ik de meest interessante mensen tegen, gevangen in het mooiste licht en 's avonds geniet ik van de magische zonsondergangen.

 

Column #5
We zijn nu bijna drie weken onderweg en het grote experiment - Wander the World With Us- geeft ons nu al waardevolle inzichten.

Gallery #4
Iceland heeft een ongelooflijk gevarieerd landschap. Voor een reportage fotograaf die graag mensen fotografeert bleek dat nog een hele uitdaging..

 

Jón en Auja
Een verhaal over een prachtig IJslands stel. Zij hebben ons de hele week geholpen. Ze hebben ons geïnspireerd en gevoed met tips vanuit hun expertise over IJsland. 

Gallery #3
Het Permanent Beta Festival is een festival waar een kleine 300 mensen elkaar ontmoeten. Een volle week praten, eten, filosoferen, leren, creatief zijn en geïnspireerd worden.

Permanent Beta Festival
Een korte bezinning over zeven bijzondere dagen: onze start op het Permanent Beta Festival in Drenthe. Een stel magische bomen die je precies geven wat je nodig hebt.

 

Storyteller Michael
Puur het feit dat je mens bent, maakt je al een verhalenverteller. Michael is professioneel verhalenverteller en hij kan je met zijn verhaal meenemen naar een nog onbekende wereld. 

 

Column #4
Ik had nooit verwacht dat ik ruzie zou maken omwille van een pot pindakaas. En toch is het gebeurd. 

Mascha Tielemans
Dansen is Mascha haar taal. Haar expressie. Hetgeen wat ze het liefst doet.

Column #3
Daniel is sprakeloos en ik verlamd. Overweldigd door oprechte warmte, hulp en gunnen. Mooier dan onze stoutste droom!

 

Gallery #2
Een beeldverhaal over bloodcoal in Colombia. Multinationals hebben er in het verleden voor gezorgd dat vele mensen op brute wijze zijn vermoord, verdwenen of verdreven.

Column #2
Wij geloven in de kracht van een LAT-relatie. Zelfs als het ons online-huis betreft. De website. De plek waar onze eigenheid, behoeften, onvolmaaktheden en creaties samenkomen.

 

Teresita Gomez
Deze Zuid-Amerikaanse, beeldschone pianiste verovert Daniels hart tijdens een privé concert. Een moment van verstilling en tevens de geboorte van Wander the World With Us. 

 

Ik óf de ander?
Bij een nieuw avontuur hoort verwarring, angst en onzekerheid. Mijn huidige leven versus een nieuwe weg. Een onbekende koers waarbij ik gevoelsmatig moet kiezen: ik óf de ander?

Column #1
Door je angsten te negeren, laat je ze onbewust je leven bepalen. Dus maak er je beste vriend van. Kies voor nieuwsgierigheid boven angst en ervaar meer vrijheid.

Gallery #1
Een beeldverhaal over vissers in Ghana. Zij vangen netten vol plastic, waar soms geen enkele vis in terug te vinden is. Een dagelijks en enorm groot probleem in Afrika.

 

Moses Asagbo
Hij wijdt zijn leven aan kwetsbare en hulpbehoevende kinderen. Hij geeft ze onderdak, eten en medische zorg. Hij maakt muziek met ze en geeft ze een gevoel van plezier en veiligheid.

 

 

Volg ons op instagram